Skip to content

Top GK Questions With Answers

Top GK Questions With Answers

This website is an attempt to increase general knowledge in various fields . It can help you to increase your general knowledge in various topic and help you to prepare for your exam .

1. Who is the head of the Indian Armed Forces ?

Answer:- President of India

2. Which is the largest Masjid in India built by the Mughal ruler ‘ Shah Jahan ‘ ?

Answer:- Jama Masjid, Delhi

3. On which day Panchayati Raj Day is celebrated every year in India ?

Answer :- April 24

4. In which year did the Kargil War Between India and Pakistan ?

Answer :- 1999

5. Kargil Vijay Diwas is celebrated every year on which day ?

Answer :- July 26

6. How many players are there in 1 team in ice hockey game ?

Answer :- 6 players

7. Which scientist is known for the discovery of gravity ?

Answer :- Newton

8. In which year Delhi was made the capital of India ?

Answer :- In 1911

9. Which city was the capital city of India before Delhi ?

Answer :- Kolkata

10. Gopal Krishna Gokhale was the political guru of which Indian great revolutionary ?

Answer :- Mahatma Gandhi

11. Who Designed of the national flag of India ‘Tiranga’ ?

Answer :- Pingali Venkaiah

12. Which Prime Minister of India gave the slogan ‘ Jai Jawan Jai Kisan ‘

Answer :- Lal Bahadur Shastri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ULLU Web Series New: Watch this Bold Web Series by putting the latch of the room Rani Pari Web Series List Watch Online Charmsukh Tapan Web Series: देवर और भाभी ने किया जमकर रोमांस Romantic Web Series: Enjoy this web series alone, full of bold scenes Top 10 Current Affairs In Hindi TOP 10 FACT You Have to Know
%d bloggers like this: